Bestuursleden

Het RED-bestuur bestaat momenteel uit 7 leden. Van elk bestuurslid kan je hieronder de desbetreffende info vinden.

Jan Beirnaert

Geboren te Eeklo op 27 december 1950. Hij studeerde wetenschappen en nadien geneeskunde (RUG 1977), specialiseerde chirurgie te Oostende, Helsinki en Duisburg, werd erkend als chirurg in 1983. Hij startte zijn carrière in Messancy (1984-89), was daar reeds korpsgeneesheer bij de Brandweer Aubange en organiseerde allerlei medische en sociale evenementen.

Sinds 1989 is hij werkzaam in het Regionaal Ziekenhuis Tienen, waar hij de vaatchirurgie en de spoedgevallendienst combineert. Voor dit laatste volgde hij rampengeneeskunde (1995-96), acute geneeskunde (1998-99) en een voltijdse opleiding urgentiegeneeskunde aan de KUL (1999-2001). Hij engageert zich fel in het ziekenhuis (voorzitter vriendenkring, voorzitter ethische commissie, lid pastorale werkgroep, redacteur personeelsblad, coördinator stagiairs geneeskunde). Hij schrijft onder de naam Hannu Jyväskyläinen, een voor de hand liggend pseudoniem als gepassioneerd Finlandkenner.

In 1997 werd RED opgericht, een passie en een levensopdracht, hij is voorzitter en afgevaardigd bestuurder sinds de start. Hij is voorzitter van de Medische Commissie van de VAS sinds de oprichting in 2000, hij is lid van de Medische Commissie van de RACB (www.racb.be). Jan is de contactpersoon voor heel de organisatie rond de rally.

Bij het Vlaamse Kruis is hij bestuurslid van de afdeling Tienen en tevens voorzitter van de Nationale Medische Adviescommissie. Hij is korpsgeneesheer bij de Brandweer Tienen, voor de brandweer heeft hij trouwens al sinds kindsbeen een zwak. Hij is korpsgeneesheer van Ziekenwagen Aarschot. Hij is stichtend lid en medische coördinator van MST, Medical Support Team, de zustervereniging van RED.
Sinds 2005 is hij clubarts van voetbalploeg KVK Tienen, die in tweede klasse speelt. Hij werd lid van de Raad van Bestuur in 2009. Zie ook www.kvktienen.be.

Contact: jan.beirnaert@medicalteamred.be


Gunter Dewin

Momenteel werkzaam als GSO Urologie. Tevens is hij bezig met een doctoraat en zet hij zich in voor talloze goede doelen; waaronder Malawi.
Bestuurslid sinds 2007, hij regelt voornamelijk de organisatie rond de motocross.

Contact: gunter.dewin@medicalteamred.be


Lathouwers Kevin

Momenteel werkzaam als GSO Anesthesie-Reanimatiekunde. In de vrije tijd gaat hij graag sporten.
Sinds 2008 is hij financieel verantwoordelijke van RED, daarnaast is hij ook de contactpersoon voor alles wat met karting en motocross te maken heeft.

Contact: kevin.lathouwers@medicalteamred.be


Kathleen Degeest

Kathleen Degeest werd geboren op 31 juli 1973 te Tienen. Haar humaniora volgde zij te Tienen, later behaalde ze in het Sint -Elisabethinstituut voor verpleegkunde te Leuven het diploma van gegradueerde verpleegkundige. Na 2 jaar werken behaalde zij in Brussel het diploma van verpleegkundige in de Spoedgevallenzorg. Ze is gehuwd met Ken en moeder van Astrid (2005). Momenteel werkt ze als spoed- en MUG-verpleegkundige op de spoedgevallendienst van het Regionaal Ziekenhuis H. Hart Heilig Tienen.

Werd tot bestuurslid opgenomen in 2004 en heeft als taak in te staan voor het bijhouden van het medisch materiaal.

Contact: kathleen.degeest@medicalteamred.be


Kurt Dresselaers

Kurt is fiscaal jurist en doet in het bestuur de zaken waar medici geen verstand van hebben: de contracten, aansprakelijkheid, juridische zaken, ...

Contact: kurt.dresselaers@medicalteamred.be

Kurt Dresselaers


Marc Winnen

Marc Winnen werd geboren op 9 juli 1971. Zijn humaniora volgde hij in Tienen aan de technische school. Van 1993 tot 2009 oefende hij het beroep uit van bedrijfsbrandweerman bij nv robert bosch te Tienen. Hij werd lid van RED in 2001 waar hij momenteel als bestuurslid instaat voor het beheer van de medical car en alles wat logistiek betreft. Hij is ook de bestuurder van de medical car.

Contact: marc.winnen@medicalteamred.be


Stijn Reynders

Stijn werkt als anesthesie-verpleegkundige in het Ziekenhuis Oost-Limburg te Genk, hij is vooral gespecialiseerd in cariovasculaire operaties. In zijn vrije tijd is hij een fervent air-softer.
Hij regelt de organisatie voor de verpleegkundigen en hulpverleners en voor de karting.


Schroeders Dominique


Joël Smets

Drie maal Belgisch kampioen en vier maal wereldkampioen 500cc motorcross, eenmaal wereldkampioen 650cc. Joël Smets is onze peter sinds december 2003.

Joël Smets


Hilde Gijsbrechts

Hilde heeft het meterschap op zich genomen in november 2002. In het dagelijks leven is ze actrice, ze speelt de rol van 'Elke' in de VTM reeks 'Wittekerke'. Ze nam reeds verschillende keren deel aan rally's als co-pilote. Haar levenspartner, Peter Hopmans, is rallypiloot. Samen hebben ze een zoon Bo en een dochter Britt.

Peter Hopmans
Hilde Gijsbrechts