Medical team RED vzw, Rescue and Extraction for Drivers, is een medische vereniging met als doel een goed getraind team te vormen voor eerste hulp, extractie en evacuatie van piloten tijdens gemotoriseerde sportwedstrijden.

Het team werd gesticht in september 1997, wanneer enkele mensen elkaar ontmoetten tijdens de GP F1 van BelgiŽ in 1996 en 1997. De bedoeling was een goed georganiseerde structuur te vormen, om de medische dienst te verzekeren tijdens gemotoriseerde sportevenementen. Op korte tijd steeg het aantal geÔnteresseerden en ook het aantal wedstrijden boven alle verwachtingen: het eerste seizoen (1998) telde het team 76 leden en verzekerde de medische dienst tijdens 53 wedstrijden.
RED creŽerde een valabele en stevige structuur voor een medische dienst, een structuur die in de loop van de jaren wijzigde en meer en meer gespecialiseerd werd. In het begin van 2005 telde RED 155 leden en een geschiedenis van 401 wedstrijddagen, waaronder 383 tijdens gemotoriseerde sporten. Artsen, verpleegkundigen en ambulanciers kunnen lid worden op voorwaarde dat ze de regels aanvaarden en de scholingen willen volgen.Op het vlak van rally verzekeren wij de medische dienst in vrijwel alle Vlaamse rally's en wij zijn aanwezig in de meeste manches van het Belgisch Kampioenschap. Onze ervaring met Karting is groot (215 wedstrijddagen). We hebben de medische equipe mogen vormen in vele belangrijke wedstrijden zoals de rally van Ieper, de WSK Europ series te Genk, de Formule 1 wedstrijd te Spa, VBM motocross, Suikerrock Tienen en vele anderen.

De ontwikkeling en organisatie van een goede structuur vergt veel inzet over verschillende jaren. Het blijft een continue uitdaging van een enthousiast team. Anno 2009 telde onze groep reeds 206 leden en hebben we 677 wedstrijddagen achter de rug. Wij bieden onze leden, allen vrijwilligers, theorielessen en 10 ŗ 15 praktische oefeningen per jaar. Wij delen onze kennis en ervaring ook met andere eerste hulp organisaties. RED is gespecialiseerd in medische extractie, zowel bij monoseats, GT's als rallywagens. De KED, de extraheerbare stoel, de KEL en het HANS systeem zijn vertrouwde begrippen en oefenmateriaal.

Wenst u meer informatie over ons team of een vrijblijvende offerte, aarzel dan niet om ons te contacteren.